Lélegzetnyi szünet? Töltődj fel! – SoulGym


Kicsit túlkanyarodtunk már a nyár felén, de a feltöltődésből sosem lehet elég, nem beszélve az olyan tippekről, melyeket a nyári befőttekkel együtt magunkkal vihetünk az őszre és a télre is.
Neked mennyi időd van egy kis feltöltődésre?

Írta: Tanczer Betti

12 perc - Izomlazítás
Ez a tipp azoknak az embereknek a legjobb, akik nehezebben lazulnak el. A trükk: az egyes izmaidat teljes erőből feszítsd meg, aztán lazítsd el.
Keress egy nyugodt helyet, kapcsold ki a mobilod, ruházatod legyen laza. Kényelmesen helyezkedj el egy széken, lábak párhuzamosak, talpak a földön.
Feszítsd meg a vádlid és a combod kb. 10 másodperc hosszan, majd lazítsd el. Ülve nyújtsd meg, rázd ki ezeket az izmaidat. Jön a fenék, melynek izmait a lehető legjobban feszítsd meg, tartsd 10 másodperc hosszan, majd lazítsd el. A karjaidat lógasd oldalt magad mellet, tenyereidet fordítsd kifelé, és most a vállaidat húzd össze a nyakadhoz erősen, 10 másodpercig. Lazítsd el. Utána a kézfejed szorítsd szorosan ökölbe, tartsd ki a mozdulatot, majd jólesően lazítsd el.
Az egyes testrészek gyakorlata között hagyj fél perc pihenőidőt, és érezd át, ahogy ott az izmaidban feloldódik a feszültség. Koncentrálj befelé, ez most a te időd. Lélegezz egyenletesen, majd ha jólesett és van kedved, ismételd meg a gyakorlatsort.

15 perc - Szép kezek
Akár tél van odakint, akár nyár, a munka és egyéb igénybevételek nyomot hagynak a kéz bőrén. Szüksége van ápolásra, ellazulásra. Kend be alaposan a kézfejed – akár egész alkarod- bőven egy tápláló, mély regeneráló krémmel, majd ülj vagy feküdj le, polcold fel a lábaid, most mást ne csinálj. Ha van maradék krém a kezeden, kényelmesen masszírozd be akár a könyöködre vagy a körmeid környékére. Ha nincs épp körömlakk a körmeiden, egy polírozó pálcával fényesítsd ki őket. A kezeid így ápoltak lesznek, és szuperül néznek ki.



20 perc - Ápoló arcmaszk
Ha túl keveset aludtál, az az arcodon is meglátszik: gyűrött, sápadt, fáradt lehetsz. Egy vitalizáló maszk ilyenkor csodákra képes. Akár krém formájában használod, akár készen kapható maszkot teszel fel, a fáradt vonások elsimulnak. A száraz arcbőr különösen örül pl. olyan gazdag ápoló összetevőknek, mint az olívaolaj, argánolaj vagy a mogyoróolaj. Akinek fényesebb területek vannak az arcán vagy telítettek a pórusai, használhat citrus kivonatot, esetleg mentás terméket. Az érzékeny bőrt a kamilla nyugtathatja meg.

40 perc - Menj el futni
Ne gondolkozz az időjáráson – vedd fel a sportszerkód és gyerünk! Amint egy kicsit mozogtál, hozzászoksz az időhöz. (Persze a nyári kánikulát kerülni kell, különben a testedet túlterheli a forróság.)
Van, hogy a lábaid maguktól mozognak, visznek előre, és ez nagyon jó érzés. A kitartó sportolás szebb kontúrokat ad a testednek, a felfrissült izomzat, a levezetett feszültség pedig a hangulatodnak tesz jót. A stressz hormonok, mint az adrenalin és a kortizol leépülnek, a szerotonin pedig megemelkedik. Ez utóbbi a boldog közérzetért felel.


60 perc - Merülj el a habokban
Belefeküdni egy kád vízbe és a stresszt magad mögött hagyni – ez egyszerűen csodálatos! A nyugtató rózsa aroma, vagy a felfrissítő citrusok mind neked illatoznak. Tehetsz a kád szélére néhány teamécsest, és élvezd a nyugtató érzést. A fürdő után használhatsz illatos testápolót, a száraz bőrödre a testolaj is kiváló. Lágyan masszírozd be a bőrbe, hogy a hatóanyagok felszívódhassanak. Mi lenne, ha most egy puha fotelbe leülnél, vagy párnák közé az ágyon elhelyezkednél, és nyugtató zenét hallgatnál, olvasgatnál, vagy egy tálka finom gyümölcssalátát falatoznál?

Mint láthatod, akár csak egy pár pillanatnyi időd van, akár egy órád, az üres időket magad mellé állíthatod. Halkítsd le a telefonod, ne engedd, hogy bárki most megzavarjon. Lazulj el, figyelj csakis magadra, élvezd ki, hogy ez most csak a te időd.

Kellemes kikapcsolódást!

Comments

Popular Posts