Egy éve ilyenkor...

Egy éve ilyenkor már bőven lezárták Olaszország és Ausztria között a határokat. Ennek okán egy éve ilyenkor már megvettük a hatalmas adag lisztet, élesztőt, tésztaféléket, rizst, cukrot, olajat, WC papírt, csirkemellet, vajat, sütőport, tápszert, maszkot, kézfertőtlenítőt, gumikesztyűt...

Írta: Tanczer Viki

Egy éve ilyenkor már megvettük a Femspace szülinapi tortájára a fotó-ostya díszítést is. Aztán pár nappal később, mikor Kriszti visszamondta a tortarendelést, Fanni pedig a helyfoglalást, azt gondoltuk „nem baj, az ostya fél évig eláll”.

Eltelt fél év, és az ostyalapot végülis felhasználtuk egy szeptemberi pótszülinap alkalmával, és nagyon reménykedtünk, hogy több alkalmat már nem kell elhalasztani, hogy visszaáll az élet, de azóta is újra lockdown-ok zúdultak a nyakunkba.

Pedig nőnapkor most nagyon meg lehetett volna ünnepelni a közösséget és jelképesen mindazokat a nőket, akik a boltokban, az egészségügyben, az iskolákban viszik a hátukon a rendszert, és azokat is, akik otthon gyerekek és főállás mellett balanszíroznak a háztartás pallóján is.

A nők helyzete nagyon sokat változott az utóbbi egy évben, ez egyértelmű, ha arra az rengeteg posztra, kommentre, megosztott cikkre gondolok, ami  Femspace FB-csoportjában olvasható, amikről nap mint nap eszmét cserélünk, vitatkozunk, melyeket véleményezünk.

Mert amennyire elmaradnak a személyes networking estek, olyannyira él és virul a Femspace a közösségi oldalakon, hogy legalább így tudjunk kapcsolatot tartani egymással, amíg megkapjuk azt a bizonyos szurit.

Így most ez a poszt is egy ilyen digitális kéznyújtás lesz, egy bepötyögött gyertyaelfújás, egy sávszélesség függő tortafelvágás.

De van torta, van közösség, hisz itt vagyunk, jobb híján, online, néha még Zoom-on is, és lesz ez még másképp is, ebben biztosak lehetünk!

Amíg ez a másképp bekövetkezik, kövessétek a csatornáinkat, gyertek a FB-csoportba, a Femspace oldalra, az Instára, a Youtube-ra, hogy lássátok, voltunk és leszünk még együtt, csak a „vagyunk” most egy kicsit másabb.

Boldog Femspace szülinapot és boldog nőnapot mindenkinek!

Comments

Popular Posts