Femspace GRAZ- A nők társadalmi szerepe: beszélgetés Krizmanics Réka történésszel


Mielőtt igazán beindul a nyári szünet, egy hangulatos, beszélgetős estre hívunk titeket a La Meskla teraszára, a grazi belvárosba! Finom spanyol és dél-amerikai ételek, borok, sangriák... Mindeközben Krizmanics Réka történésszel fogunk kötetlenül beszélgetni a nők társadalmi szerepéről, például a következő kérdések mentén:

Mikor? június 19. hétfő, 18 órától
Hol? La Meskla, Kaisrfeldgasse 19. Graz

  • Hol egyenrangúbbak ma a nők: Ausztriában, vagy a volt államszocialista országokban, köztük Magyarországon? Egyáltalán, miben mérhető ez? Miért kezdődik Ausztriában az óvodai anyák napi ünnepség 14 órakor? Biztos, hogy minden anyuka ráér ilyenkor? 
  • Milyen karrier- és család-döntéseket hoztak a mi nagyszüleink és szüleink, és ehhez képest mi milyen problémákkal szembesülünk? Törekedett-e az államszocialista rendszer a nők valódi egyenrangúsítására? Mi lett ebből?
  • Miért utasították el az államszocialista rendszerben a nők a feminizmust, mint "burzsoá törekvést"? Mi akartak helyette? 
  • Mik a tapasztalataink, ha körülnézünk Németország nyugati felén, Franciaországban vagy Hollandiában?
A sok izgalmas beszélgetés után ez lesz a Femspace GRAZ évadzáró estje, ahol a szeptembertől újrakezdődő rendezvényekről is tudunk ötletelni. Mindenkit szeretettel várunk!

Lépj ki a szürke hétköznapokból, engedd el a mindennapi gondokat és tarts velünk egy koktélozós, beszélgetős estre. 
Nem jártál még egy rendezvényünkön sem? Sebaj, itt az ideje, hogy csatlakozz hozzánk!
Legyél édesanya, feleség, szingli, alkalmazott, vállalkozó, munkakereső, frissen GRAZBA, vagy Ausztriába érkező hölgy, mellettünk a helyed!

Regisztrálj, hogy tudjuk számíthatunk rád az eseményen.


 

Comments

Popular Posts