Itthon-otthon? Márfi Márk: Telik - egy óra az életedből


Most ismét színházat hozunk a bécsi designtérbe: Telik - monodráma Márfi Márk előadásában, 2023. szeptember 29-én pénteken és 30-án szombaton.

Regisztráció és jegyvásárlás
https://forms.gle/vppPpah1NwPYCV6j8
Az egy órás, személyes hangvételű önadaptáció egyfajta kísérlet a „szakdolgozat-színházi” formára, amely 26 évnyi emléktérképet terít a nézők elé.
Márfi Márk 2020-ban végzett Hegedűs D. Géza, Forgács Péter és Marton László osztályában. Vas megyében nőtt fel, egy farmon, onnan került a nyüzsgő városba.
"Az első látásra keménykötésűnek tűnő srác az előadás alatt megnyílik, megható őszinteséggel beszél családjáról, a velük való kapcsolatáról, múltjáról, egyetemi éveiről. Vallomást tesz az életéről, arról, aki volt és aki ő most a szalmabálák között, miközben a néző szíve az övével együtt hasad meg."
Hogy ő hol van itthon, és számára mi az otthon? Ez nemcsak az egyórás előadásból, hanem az azt követő beszélgetésből is kiderül.
Az előadás meghívást kapott a 2021-es szegedi Thealter Nemzetközi Színházi Fesztiválra és a debreceni oDEon színházi fesztiválra, 2022-ben pedig a Komáromi Jókai Színház Stúdiójába, illetve a Kiscsőszi Pajtafesztiválra, a Gombaszögi Nyári Táborba, az ÖRDÖGKATLAN Fesztiválra, valamint 2023-ban a kapolcsi Művészetek Völgyébe is.
"Egy döbbenetes erejű monodrámára szeretném felhívni a figyelmet. Lenyűgöző szöveg. Semmi manír, csak igazi, halálpontos mondatok és gesztusok a nézőknek pedig, feszült, boldog figyelem és meghatott öröm. Elképesztően jó előadás!” Tóth Krisztina
A KultPult és a Femspace együttműködve a Loffice-szal 2023 tavaszán arra vállalkozott, hogy rendszeres párbeszédet kezd olyan témákról beszélve, mint újrakezdés, beilleszkedés, boldogulás, boldogság, közösséghez tartozás, itthon és otthon - mindezt a művészeteken keresztül. Ezzel indult az #itthonotthon sorozatunk.
~~~~~~~~~
Dátum: 2023. szeptember 29-én pénteken és 30-án szombaton @ 19:00
Helyszín: Loffice Wien, Schottenfeldgasse 85, 1070 Wien
~~~~~~~~~
Jegyek elővételben: 32 EUR / fő / előadás
Jegyek a helyszínen: 35 EUR / fő / előadás
Regisztráció és jegyvásárlás
https://forms.gle/vppPpah1NwPYCV6j8

Comments

Popular Posts