Itthon-otthon? Menni vagy maradni- A bátorságról


 

Menni vagy maradni? Ha az ember külföldre költözést tervez, ez az egyik legnehezebb kérdés lehet az életében.
7 éve, mióta a Femspace Egyesület létrejött, nők százait ismertük meg, akik elhagyták szülőföldjüket és külföldön építették fel újra az életüket.
Szerelem, kalandvágy, üldöztetés, csalódás, jobb élet reménye, kilátástalanság... csak pár indok abból a számtalan történetből, amit akkor hallottunk, amikor azt kérdeztük, 'Miért költöztél külföldre?'.
Az októberi hónapban ezt a Menni vagy maradni-t mint igazán nehéz, de megkerülhetetlen témát boncolgatjuk - ez pedig ebben a bécsi környezetben a lehető legautentikusabb lesz.
Regisztráció: https://bit.ly/3tfGzuf
Ezen az #itthonotthon estén 4 híres hölgy lesz a vendégünk, akiknek élete nem csak szülőhazájukkal, hanem a külföldi élettel is összefonódott.
N.Tóth Anikó: A Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Intézetének oktatója. 1985 óta publikál novellákat, meséket, recenziókat, esszéket, tanulmányokat, interjúkat különféle szlovákiai magyar (Új Szó, Könyvjelző, Irodalmi Szemle, Kalligram, Opus, Partitúra) és magyarországi (Új Forrás, Bárka, Jelenkor, Élet és Irodalom, Új Dunatáj, Palócföld, Csodaceruza) lapokban. Írásai több antológiában szerepeltek. Alapítója tagja volt az Iródia csoportnak. A Szépírók társaságának tagja.
Al Ghaoui Hesna: Riporter, Prima Primissima díjas újságíró, televíziós riporter, aki az elmúlt tizenöt évben több mint húsz országból, köztük számos háborús terepről tudósított. Ahol megdöbbenve figyelte meg a félelem pszichés és fizikai hatását, nemcsak a rettegő lakosságon, hanem a katonákon, a többi újságírón és saját magán is. Elkezdett alaposabban foglalkozni a témával, kutatókat keresett fel, hogy megtudja, mi történik az agyunkban, az izmainkban, amikor félünk, és világhírű szociálpszichológusokat kérdezett arról, hogyan vehetjük észre, ha a félelem alattomosan elkezdi irányítani a szokásainkat, a viselkedésünket.
Durica Katarina: író, újságíró, Budapesten szabadúszó újságíróként dolgozott, azóta is rendszeresen készít nőket érintő témakörökben riportokat, interjúkat. A magyarországi ELLE magazin hasábjain jelennek meg írásai 2013-tól, 2011-2013 közt az Index-nek tudósított több szlovákiai politikai eseményről. Írásai jelennek meg többek közt a National Geograghic, WMN, Index, a szlovákiai magyar Új NŐ havilap felületein.
Bandor Éva: színész. A Jászai Mari-díjas színész jelenleg a Komáromi Jókai Színház társulatának a tagja, de emellett számos filmben bizonyította tehetségét. A 2014-es Gyerekek című filmdrámáért elnyerte a legjobb mellékszereplőnek járó díjat a Pekingi Nemzetközi Filmfesztiválon. 2017-ben a Cannes-i filmesztivál vörös szőnyegén vonult fel Kristóf György oldalán a Kihűlés című dráma kapcsán.
Rendezvényünk ez alkalommal különösen interaktív lesz: számítunk a te közreműködésedre is. A regisztrációs felületen felteheted kérdésed a témával kapcsolatban, amelyekből egy egész paklit állítunk majd össze. A meghívott vendégek ebből húznak majd, és beszélgetnek róla - de a helyszínen is lesz lehetőség kérdezni, beszélgetni.
~~~~~~~~~
Dátum: 2023. Október 13-án péntek @ 18:00
Helyszín: Loffice Wien, Schottenfeldgasse 85, 1070 Wien
~~~~~~~~~
Jegyek elővételben: 23 EUR / fő / előadás
Jegyek a helyszínen: 28 EUR / fő / előadás
Regisztráció és jegyvásárlás: https://bit.ly/3tfGzuf 

Comments

Popular Posts