A homokozótól az első Femspace karácsonyig

Sosem tudhatjuk, hogy honnan indulnak ki sorsfordító történetek vagy találkozások. Hogy mekkora hullámot ver egy egyszerű kérdés vagy hogy mekkora lendületet kap egy ötlet.


Írta: Tanczer Viki, Fotók: Sárfi Niki és Varga Nóra
 
Ha nem ismertem volna meg Varga Nórát egy kellemes nyári napon, a homokozó szélén ülve (aki aztán futó ismeretségünkre alapozva odabiggyesztette a nevemet az első Femspace körüzenetre 😃), miközben gyerekeink egymást méregetve, csendesen lapátoltak, most biztos nem itt tartanék.Nem tartoznék egy közösséghez, mely egy év alatt rengeteget adott a tagjainak. Nem vettem volna részt számos rendezvényen, szakmai előadáson, workshopon. Nem lennék most a mentorprogram részese, nem ismernék további sok-sok hölgyet, akik személyében kivétel nélkül kedves emberekre leltem. Az inspiráló beszélgetések hatására nem estem volna át egy személyes fejlődésen, szakmai újjáéledésen, elkerültek volna a helyzet(át)értékelések vagy felismerések, melyekre Bécsben élő nőként és munkába visszatérő anyaként épp ebben az évben nagy szükségem volt.Nekem ez a játszótéri találkozás volt az a bizonyos csepp a tengerben, ami aztán hullámokat vert, amelyek hátán végül „végigszörföztem” a 2017-es évet.

Valószínűleg Tóth Erzsébet Fanni sem gondolt először arra az év elején, hogy egy egyszerű kérdéssel mennyi embert szólít majd meg. Hogy a Bécsben élő magyar nőknek valóban szükségük van egy olyan kezdeményesésre és közösségre, mely a kölcsönös támogatáson alapul és a szakmai (tovább)fejlődést segíti. Valamint azt, hogy a frissen ideérkezett hölgyek mihamarabb a saját szakmájukon belül is meg tudják vetni a lábukat.A kezdeményezés ráadásul nem áll meg a város és Ausztria határain belül, hiszen a Femspace tagjai nem csak itt helyben, hanem szerte Európában élnek, a mentorprogramot Magyarországról is látogatják, a kooperációk más női kezdeményezésekkel pedig szintén országhatárokon ívelnek át.

Nem fogom tudni mindazt egy posztban összefoglalni, ami ebben az évben, a Femspace első évében velünk történt, hogy mindez kinek mennyit adott, hiszen mindenki más és más lendülettel futott neki 2017-nek és mindenki a maga elgondolása szerint tervez 2018-ra is. Viszont mindenki írhat saját magának egy összefoglalót az idei évről és terveket szövögethet az újévre is egy nagyszerű évzáró-évnyitó füzet segítségével, melyet az alábbi linken értek el: http://yearcompass.com/.

Hogyan működik?

1. Szabadíts fel pár nyugodt órát.
2. Készíts magadnak egy forró italt.
3. Kövesd a 20 oldalnyi kérdést és gyakorlatot, amelyek segítenek lépésről lépésre lezárni az éved, és megtervezni a következőt.
4. Dicsérd meg magad – tettél egy nagy lépést egy olyan élet felé, amilyet szeretnél.”

Kellemes programnak ígérkezik. 😃

Ezt az évzáró ajándékot küldjük sok-sok szeretettel az ünnepekre, hogy mindenki a maga kedvére gondolhassa át és foglalja össze saját történetét.  

És ami a legfontosabb: mindannyian a magunk történetét tervezhessük és írhassuk 2018-ban is.

Comments

  1. Nagyon szuper írás! Köszönöm a yearcompasst:)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts