Tavaszi könyvajánló

Tavasz van, a megújulás ideje. Nyissunk ki egy jó könyvet és kezdjük meg a feltöltődést!


Összeállította: Rákits Anikó


Elizabeth Gilbert: Eat, pray, love - A klasszikus

Nekem személy szerint könyvben jobban tetszett, bár Julia Roberts vitathatatlanul nagyot alakított a filmben.  A story lényege a kapcsolat önmagunkkal, önmagunkhoz: felállni egy nehéz élethelyzetből, bátran, őszintén, mélyen szembenézni a démonokkal és megtanulni szeretni, tisztelni, értékelni - valójában meglátni és tudomásul venni azt a személyt, akik vagyunk, lettünk az idők során. 


Oprah Winfrey: What I know for sure - A bölcs

Igen, lehet, hogy ebben a könyvben közhelynek, klisének tűnő gondolatokat is találunk, de sokszor egy-egy közhelynek talán több jelentőséget kellene tulajdonítanunk - hiszen azért közhely, mert rendszeresen és gyakran előfordul az életben, de ettől még nincs kevesebb igazságtartalma, sőt gyakran nagyon is találó az aktuális élethelyzetünkre.


Roman Krznaric: How to find fulfilling work - A kereső - és találó

Ezt a könyvet egy nagy IT cég személyzetise ajánlotta nekem futólag a metrón, mikor egy mentoring kick-off után tartottunk hazafelé. A The School of Life sorozat tagjaként YouTube video is készült hozzá, ahol már előkerülnek azok a fontos kérdések, melyeket a szerző a kötetben boncolgat. Persze nem kész megoldásokkal találkozunk a könyvben és aki nem végzi el a „házi feladatokat", annak valószínűleg sokat nem fog adni, de ha mégis, akkor érdekes felfedezésekre juthatunk, hisz aki keres, az jó eséllyel talál is…


Arianna Huffington: Thrive - A forradalmár

Arianna Huffington ezen írásában elsősorban az alvás jelentőségére hívja fel a figyelmet. A rendszeres, minőségi, min. 7-8 óráig tartó alvás jelentőségére. E téma köré egy mozgalmat épített fel, ill. indított olyan kérdésekkel, mint pl. mi a siker valójában vagy hogyan használjuk a mobiltelefonunkat annak érdekében, hogy az ne vegye át az uralmat az életünk felett? A tudatos, tartalmas kikapcsolódást hangsúlyozza, mikor a prioritásainkat előtérbe helyezzük és így következetesen változtatunk az eddigi szokásainkon egy kiegyensúlyozottabb életforma érdekében.


Tony Robbins úgy általában - A Coach

Aki már látott ízelítőt ennek a 2 méter magas, igen-igen sajátos hangú trénernek az előadásaiból, az valószínűleg gyorsan nem felejti el az élményt. Azon személyek egyike, akik különleges karizmával rendelkeznek és így képesek lelkesíteni, motiválni, magukkal ragadni akár nagyobb tömegeket is. Sok híres-neves személyiségekkel dolgozott már együtt, egyik fő témája, hogy hozzunk tudatosan döntéseket az életünk különböző területein és aztán tegyük meg a szükséges lépéseket a cél elérése érdekében. Mindezt persze különböző technikák segítségével - ezek egyike a vizualizáció vagy a reggeli 3 lépésből álló „priming“ rutin. 


Firsts - Women, who are changing the world - Az inspiráló

A Time magazin kiadásában megjelent kötet olyan nőket mutat be, akik az élet különböző területein elsők, ill. elsők voltak. Itt találkozhatunk televíziós személyiséggel, kutatóval, űrhajóssal, sportolóval, politikussal, üzletasszonnyal, énekessel és még hosszan sorolhatnánk. Élettörténetek, fotók, idézetek, interjúk minőségi összessége ez a könyv, melyben valódi inspirációra lelhetünk és melynek utolsó oldalán ez áll:

„It is safe to climb. Come on up, the view is spectacular.“ (Nancy Gibbs)KELLEMES OLVASGATÁST!

Comments

Popular Posts