Kipróbáltuk a „Kiruccanós videót” – Baden, La Gacilly fotókiállítás


Aki követi a Femspace vlogposztjait, az már láthatta Fanni és Kriszti kiruccanós videóját, ahol a Bécstől nem messze eső fürdővárosban, Badenben megrendezett La Gacilly fotókiállítást mutatták meg nekünk.
Készítették: Pöőr-Tóth Kriszti és Tanczer Viki

Az emberbarátabb időjárás beköszöntével a legutóbbi hétvégét kivételesen nem a strandon tikkadva töltöttük, hanem felkerekedtünk, hogy kislányunk idei nyári bakancslistájáról kihúzzuk a következő tételt, azaz: elmentünk vonatozni.

Tudtuk, hogy nem akarunk nagy távolságra utazni, sokat akartunk lenni a szabadban és felnőttprogramot is szerettünk volna csinálni. Így esett a választás a badeni La Gacilly fotókiállításra.
Mint kiderült, keresve sem találhattunk volna jobb uticélt magunknak! Felpattantunk a Bécsből fél óránként induló emeletes vonatok egyikére (ez gyerekszempontból mindent vitt J), és fél órával később le is szállhattunk Badenben.

A videónak hála tudtuk, hogy mennyi inspiráló fotó és impulzus vár majd ránk.


Az pedig csak a hab volt a tortán, hogy a badeni vasútállomást elhagyva rögtön egy virág- és ajándékboltnak beillő, gyönyörű városkában sétálgathattunk egész álló nap. Nagyon keveset kellett menni ahhoz, hogy a forgalomtól mentes belvárosban találjuk magunkat, ahol egymást érik a kisebb nagyobb boltok, macskaköves utcák, fagyizók, kávézók, és ahol végre a falak mentén megpillanthattuk az első fotókat.

Mentünk, bolyongtunk, ettünk, fagyiztunk, hordozóban megtörtént a délutáni alvás is, miközben a felnőttek kedvükre nézhették meg a kiállítás útba eső szakaszát. Nagyon kellemes volt, hogy a gyalogos övezetek után árnyas parkokban folytatódott a tárlat, aztán még egy park és még egy park jött... Nem gondoltuk, hogy egy szimpla szombaton ennyi kényeztetést kap majd a szemünk.


A kiállítás nagyon szuper és elgondolkodtató, több fotósorozatot (pl. ember és állat kapcsolata) meg lehet mutatni a gyerekeknek is, akik remekül szórakozhatnak azon, hogy a malacot Josh-nak, a kakast meg Michael-nek hívják, vagy figyelmesen szemlélhetik, hogy némely gyerekek a világban egy homokszigeten, mezítláb és nem locsolt gyepen, stoplisban rúgják a focilabdát.

Nehezen indultunk el haza, mert a kiállítás egy részét meg sem tudtuk nézni, hisz olyan nagy, de nem bántuk, hogy most csak ennyi fért bele. Úgyis újabb tétellel gazdagodott a bakancslista: vissza kell mennünk Badenbe csónakázni. J

Comments

Popular Posts