Összefogás a Korona-krízis idején


Már legalább egy hete (de inkább hónapja), hogy másról sem hall felnőtt és gyerek mint a vírusról. Három napja gyakoroljuk, hogy a karantén kereteit hogyan lehet értelmesen és hatékonyan kialakítani, hogyan lehet a falak közé szorított életet vidámsággal, optimizmussal megtölteni.

Vegyes hírek jönnek a sajtóból is: a világban valahol már „laposodik a görbe”, aminek örülünk, vagy meghatódunk az esti, 18:00 órás tapskoncerteken, melyekkel a lakosság az ablakból köszöni meg a dolgozó embereknek, hogy biztosítják az ellátórendszer és az élelmiszerláncok működését. De ott van továbbra is a fejtörés és az aggodalom, hogy mit kezd majd magával a több tízezer munkanélkülivé vált ember, akik egy héten belül elvesztették az állásukat, vagy azok a vállalkozók, akik az elkövetkezendő hetek és hónapok bevételkiesése miatt lehúzhatják majd a rolót.


A szükséghelyzet összefogásra és kreatív megoldásokra ösztönöz, melyből mi is kivesszük a részünket.

A tegnapi nappal létrehoztunk a Femspace oldalán a „FemNetwork – Támogató, virtuális közeg Korona-krízis idején” c. eseményt, amely egy „túlélő készlet” lesz olyan információkkal megtöltve, melyek segíthetnek abban, hogy a károkat enyhítsük, megelőzzük, amennyire lehet. Itt belefér minden, ami munka, vagy magánélet, tippek, linkek, felajánlások, kérések, felhívások.

Csatlakozzatok az eseményhez, hívjatok meg másokat is, és posztoljatok, kommenteljetek, ha olyan információba botlatok, mely másnak segítségére lehet.

Együtt sikerülni fog!

Comments

Popular Posts