Mentorprogram

Most olvastam egy cikket a halogatásról és úgy döntöttem, az én fogadalmam ez lesz:
Ne halogasd a dolgokat, amik nehéznek tűnnek számodra.


Írta: Bartha Elektra

Talán nekem is részt kellene vennem a következő mentorprogramban, hogy ezen dolgozzak. :)

Azért vállaltam a mentorprogram koordinálását számos teendőm mellett, mert hiszem, hogy ez a lehetőség mindenkinek nagyon sokat adhat. Ezért szeretném egy kicsit összeszedni a mentor és a mentorált szemszögéből is a pozitívumokat.A mentorprogram egy kölcsönös adok-kapok elven alapul, amely során mindkét fél sokat profitálhat egy ilyen programból, ha kellő alázattal áll a dolgokhoz. Mindenkinek van olyan terület az életében, ahol időről időre útmutatásra van szüksége a fejlődéshez. M, a Femspace tagjai ráadásul külföldön próbáljuk megállni a helyünket, ami sok problémával szembesít minket nap, mint nap. A Mentorprogram ezt hívatott megkönnyíteni, egy kötöttebb keretben, éppen ezért hatékonyan.

A mentorált útmutatást kap az adott területen tapasztalt mentorától együtt kitűzött, meghatározott célok mentén. Ezen az úton a mentorált jobban megismerheti saját képességeit, valamint támogatást kap mentorától tevékenységéhez. És hogy ezt még hatékonyabban tegye, bátorságot meríthet a további fejlődéséhez mind karrier mind magánélet szempontjából, és egy új kapcsolatra tesz szert.

Nemcsak a mentorált, de a mentor is profitál egy ilyen programból. Új, friss nézőpontot kaphat mentoráltjától, saját tevékenységéről kaphat visszajelzést, szociális és kommunikatív kompetenciáit erősítheti, új kapcsolatokra tehet szert a mentorok és a szervezet körében.

Nagyon fontos, hogy minden jelentkező komolyan vegye a kötelezettségeket is, mert csak akkor tudunk hatékonyan együttműködni, egymást segítve előre jutni.


Esetleg lehetne ez a közös 2018-as fogadalmunk. :)


Fotó: pixabay

Comments

Popular Posts