A külföldi lét egy önismereti út - avagy mit adhat egy mentorprogram Neked

A Femspace mentorprogramja azért fogott meg, mert 25 év alatt már három országban sikeresen beilleszkedtem. Előttem van még az a hullámzó érzéssel töltött időszak, amikor egy új helyen a kalandvágy bizonytalansággal keveredett.

Tarpay Bori írása

A kezdeti nehézségeim néhány naponta önvizsgálatra kényszerítettek, vajon még mindig a helyes utamon járok-e? Annak idején nagyon kedvező lett volna, ha gondolataimat megoszthattam volna valakivel, vagy a tapasztalataira támaszkodhattam volna.A mentorprogramban való sikeres részvétel után megállapítom, hogy a beilleszkedés nehézségei az utóbbi években annak ellenére nem változtak, hogy a lehetőségek megnőttek, a távolságok eltörpültek. Szokatlan anyagi körülmények, váratlan fordulatok hirtelen eltéríthetnek mindenkit a valós céljától. Ha például rosszabb nyelvtudás miatt egy alacsonyabb munkakörben dolgozunk, egy olyan lehúzó energiában lehet részünk, amiből idővel nehéz lesz szabadulni.

A barátok vagy családtagok sajnos nem tudnak mindig segíteni. Ők jó szándékkal a nekik működő dolgokat "erőltetnék" ránk. A saját tapasztalataikból táplálkoznak, a saját tanácsaikat mondják nekünk, melyek akaratlanul fékezhetnek a megoldásunkban. Nekünk viszont ez nem segít, mert nem érezzük, hogy tényleg megértenék a problémáinkat.

A külföldi lét egy önismereti út, amit mindenki másmilyennek él meg: más akadályok kerülnek az útjába és más lesz a megoldás is. Itt egy mentor, egy coach hatékonyan tud segíteni, hogy megtaláld a saját utadat, ami számodra eredményes lesz. A külföldi beilleszkedés egy olyan terület, ahol az önismeret fejlesztése többszörösen megtérül.


A mentorprogram óriási előnye, hogy ez az idő csak rólad szól. Itt van lehetőséged magadba szállni, kísérettel fejlődni és más nehézségeiből is tanulni, jobban csinálni azt. Úgy mint a coaching is, ahol kizárólag a te megoldásodon dolgozunk. A mentoring érdekes volt számomra azért is, mert coachként és stíluskommunikátorként az önbizalom fejlesztését, a személyes kommunikáció javítását segítem, akár nyelvi felkészüléssel egybekötve és ehhez a www.stilbildung.com oldalon osztom meg gondolataimat.


Tarpay Bori Zürichben élő stíluskommunikátor + Coach. Önbizalom fejlesztésével és a személyes kommunikáció javításával motiválok nőket a boldog karrierhez. www.stilbildung.com

Comments

Popular Posts